20. Maj 2917

Deba – Marina-Xerxes – 23km

Den fjerde dag på Camino del Norte skulle vise sig fra en retning som jeg slet ikke havde forestillet mig. Efter en noget urolig  nat var det ud af køjen ved 0630-tiden og over til  morgenkaffen på nabocafeen hvor vi var i går.

Og så bare ud på sporet. Peter og jeg havde aftalt, at gå denne strækning sammen og startede op langs alberguet der faktisk var førstesalen på den gamle banegård. Måtte over banen og over broen til stien vi skulle følge. Guiden lovet en streng og ikke mindst hård tur. Det var bare ikke rigtigt, det var en rigtig streng og rigtig hård tur. Faktisk tror jeg på, at den var – omend ikke værre så i alt fald – lige så slem som den 1. dag på turen.

Undertiden spurgte vi os selv, hvad  den historiske årsag til, at de gamle pilgrimme valgte, at gå over samtlige bjergtoppe i området fremfor at gå gennem bjergmassiver.  Det synes jeg kunne være relevant. For vi besøgte ALLE  bjergtoppe på vejen, selvom der var en sti nedenunder, gik stierne over bjergtoppen. Det fik vi aldrig noget svar på. Men det var en ubeskrivelig hård dag uha uha.

Vi mødte to ældre australske piger der så ud til at have lige så meget besvær som jeg – dejlige pilgrimme med stort smil og grin på læben selv når det var hårdest. Stien i dag bestod på lidt asfalt, en del grus, noget skovvej og en stor del store sten og klipper med traktorspor i stor stil.

Da vi startede ruten vidste vi, at der var et par steder hvor vi kunne få tanket op; men næh nej de var bare lukket og til sidst blev vi lidt paniske fordi vores maver var ved at gøre oprør over manglende tilgang af fast og flydende.

Vi fandt at der var åben i en bar overfor kirke Emil de San Isidro.   Efter en snak med de andre pilgrimme – og de to australske piger, fortsatte vi dagens dont med den ene kraftige stigning til en bjergtop efter den anden.

Peter og jeg satte spørgsmålstegn på om de gamle pilgrimme var dummet og vælge de besværlige bjergtoppe fremfor de lettere dale og bjergpas;  det får nok aldrig opklaret.

Endelig nåede vi Marina,  hvor vi heldigt kiggede indenfor i kirken hvor de kæmpe store sten var sat op. Hvad det var fandt vi dog ikke ud af.

Vi fandt et albergue hvor Peter og jeg nu deler værelse.

Efter en tur i byen for diner,  fik vi dagens menu jeg ville gerne have suppe der var grønne fiskesuppe. Jeg spurgte til de andre punkter på menuens forret og alt var med fisk – så fiskesuppe blev det.

Jeg ville ikke have fisk til hovedret og bestilte kortet. Peter ville gerne have kylling Pollo men fik først en fiskesteak som blev afvist  vist blæksprutte med brun sovs tror jeg det var.

Nå ned i byen til en nightcap hvor der i øvrigt var ‘fest i gaden’ og hjem i køjen

God nat.