24. november 2016

I dag skulle vi til en lille landsby Acebuchal 7-8 km oppe i bjergene. Byen der igså kaldes ‘den forladte landsby’ er historisk. Den blev gtundlagt i 1700 tallet og var vigtig som en del af handelstrandporten mellem Granada og Nerja.

Da området var rebelsk  indtog Francos tropper imidlertid byen tilbage i 1937 i kampen mod rebellerne der flygtede op i bjergene. I 1940erne forsvandt borgerne og bosatte sig i de omliggende byer feks Frigiliana.

I 1998 fik en en mand ved navn Antonio mulighed for at genopbygge byen der nok sagt var meget forfalden. I dag lever byen i bedste velgående nede i dalen mellem bjergkæderne.

For at komme dertil skulle vi kravle op ad stierne der går derned. Man får fornemmelsen af hvordan man engang kom til og fra byen med sine varer. Heldigvis findes der i dag en god grusvej derned som vi selvfølgelig også skulle gå ad.

Efter en pause fortsatte vi et stykke ad den sti der gik fra byen mod Granada, igen kunnen man forestille sig hvordan de den gang levede i bjergene.

Flere af gruppen gik en lille omvej gennem dalen til Frigiliana, hvor jeg gik ad landevejen. Det var dejligt at vandre i stedet for at kravle og jeg nød at være på landevejen.

På stedet hvor vi boede fik vi lidt hygge før maden og da jeg ikke har sovet ret meget den sidste tid ville jeg lige lægge mig en halv time. Vågnede igen ved 5-tiden.

Dist. Ca. 13km tid ca 5,5 timer.