22. november 2016

Caminito del Ray var dagens mål – en heldags tur.

Navnet betyde ‘Den lille kongevej’ og blev i sin tid (ca 1901) for at man kunne transportere mennesker og materialer til og fra de vandværker der ligger i kløften El Chorro.

Senere indviede kong Alfonso XIII ruten med det nuværende navn.

Stedet man går igennem hedder La Garganta del Chorro og er en kløft med ca. 400 meter høje klipper på hver side. Der transporteres uanede mængder vand gennem kløften  forbindelse med de to vand reservoir der giver vand til kraftværket.

Det siges også, at det var sømænd der byggede stien langs klipperne, fordi de var vant til at springe rundt i masterne på skibe. Ligeledes siges det, at det var dødsdømte fanger der lavede de farligste opgaver under byggeriet.

Stien er lige genåbnet efter en gennemgribende renovation for et beløb på over 20 MDKR. Og entreen går til lønninger til sikkerhedspersonale og vedligehold af stien.

Turen fra Frigiliana startede i silende regn og blev forsinket af et trafikuheld på mototårvejen med en lastbil. Vi kom fra motorvejen og ind på snoede og smalle veje inden vi kom derop.

Ved Alora kørte forreste bil forkert så vi befandt os midråt i byens smalle gader. Nå vi fandt dog ud og nåede derop netop som schuttlebussen der skulle transportere os op til stien kom.

Ja man skulle have faldhat på.

Selv om det kun var en tur på ca 7 km, var det en fantastisk tur der desværre ikke kan gengives på billeder.

Alligevel gør jeg det, for at vise størrelsen på disse mægtige klipper. På billederne skal du checke størresforskellen mellem kløften og menneskerne.

På billedet her ses også hvor den gamle sti er.

På vej ned så vi jernbanen der kører forbi  deroppe, og jeg måtte lige tage dette billede af et bygningsværk af en bro. Check personen nederst til venstre.

Ved slutstedet stod bilerne og vi fyldte den ene som så tog af sted. Desværre døde min mob, så vi måtte alle kigge efter skilte og vise det til chaufføren (mig). Vi kørte kun forkert en enkelt gang; men var snart hjemme i Frigiliana.

En god dag – en lang dag. Og efterfølgende hygge i vores hus, og middag på Al Fuenta, hvor vi gik hollansk gullash.

Og så hjem til huset og i køjerne – tidligt.

Trip. 8,68 km tid 2:34 op i ca 440m. Den korrekte dist var dog omkring 7km; men gps’ en gik lidt afmok pga den ikke kunne se satelitterne.