12. maj 2015

Tidligt oppe hurtigt morgenmad (ingen kaffe) og afsted, ud og finde Kyststien. Lad mig sige det med det samme: Den er hård – meget hård.
Dette var hvad turen i dag bød på.

Specielt har jeg været utrolig glad for mine Mendl Borneo. Uden dem havde jeg nok fået skade på anklerne.

Turen gik ad Kyststien op til Vang, hvor jeg undervejs fik besøgt Jon’s kapel. Historien vil vide at præsten benyttede en klippe som prædikestol når han skulle omvende de vantro i den hellige kirkes forkyndelser. Men se selv:

Vang er vist mest kendt for sit brud af området, hvor man vist stadig arbejder omend i mindre mængder.
Der vat opsat en shelter i området med udsigt til klippe, klippe og atter klippe.

Nå dagens ‘formiddagskaffe’ blev indtaget i en cafe i ‘byen’ Vang, cafe Misty. Jeg var i øvrigt ved at blive angrebet af en kæmpe Rottweiler, men nåede at pege på den med min vandrestav.

Herfra gik jeg ind over land. Jeg ville gerne se rundkirken i Olsker. Navnet kommer fra den hellige Olav fra Norge.

Lidt speciel kirke, hvor man mener at den blev bygget so en form for forsvarsværk med inspiration fra korsridderne. Men den har vist aldrig været i krig?.

Så gik det mod lunch i Tejn, hvor eneste sted der var åben var Skipperkroens bar. Restauranten var fyldt med glade pensionister på tur, og selv om jeg blev mødt med hurraråb (måske troede de at jeg var underholdningen???) var der ikek plads til mig.

Nå men i baren forbarmede de sig over mig, og jeg fik dobbelt portion, fordi jeg då då sulten ud.

Resten af turen var sameo sameo. Bakker op og ned tit så stejle, at der var anlagt trapper. Trættende for mine ømme ben. Jeg nåede dog at se et mågepar på rede. Uha hvor holdt de øje med mig; men ville da også gerne fotograferes med deres æg. Stolte ikke sandt??

Endelig ankom jeg til Gudhjem, og den eneste Gud der var her var Thor, der svingede sin hammer så der kom lyn og regn ud af skyerne. Heldigvis lige efter at jeg var kommet indenfor.

Dagens etape var en fysisk udfordring, så tankerne gik udelukkende omkring at komme helskindet til Gudhjem hvilket jeg da også gjorde.

Dagens etape 32,83 km opstigning 571,0 m

I morgen går det sydover gennem Almeldingen.