21. Maj 2017

Markina – Gernika ca, 24,50km

Meget interessant siger guiden, at turen i dag ikke være så anstrengt som tidligere. Dette er dog at omgås sandheden lidt let. Dagen i dag bød på stigninger der var i samme stil som tidligere dage.

Samme spørgsmål blev stillet: Er det mon korrekt, at de gamle pilgrimme der skabte denne rute virkelige gik til Santiago de Compostela fra bjergtop til bjergtop. Nej vel – svaret på læseren selv finde.

Peter og jeg var ud omkring 0730, og efter lidt morgenkaffe gik turen så ud på en rigtig fornuftig måde. Langs den skønne flod gik det indtil Bolibar, byen der er opkaldt efter en historisk person nemlig Simón Bolivár der vist havde noget at gøre i Sydamerika????

Som vi havde aftalt fortsatte Peter fra dette sted. Vi aftalte at holde kontakten . Det var opløftende at vandre sammen med Peter, håber vi ses igen.

Der var flere stop (cafeer) på vejen; men de var lukket/ikke åbnet endnu. Efter en tur gennem et skønt område via indhegninger med tyre, køer og kalve – en af tyrene havde taget opstilling lige indenfor porten, måske ligefor at se os an? – og ned af de mange nyanlagte trapper.

Der var dog mulighed for optankning i Munitibar hvor der også var tid til lidt optankning og få korte rør på. Dejligt også at få rene sokker på.

Op, op og op gik det ad en gammel pilgrimsvej indtil klosteret Monasterio de Cenarruza der er fyldt op med historie. Alligevel virker det lidt vildt, at den er så meget tom ved højmesse søndag. De eneste der var til stede var præsterne der ‘kørte’ højmessen.

Senere oplevede jeg at caminoen var ændret fra en asfaltvej der gik nogenlunde lige ud, til en sti der bare gik op hvorefter den gik ned igen og mødte den vej jeg lige havde forladt – ak ja. Ruten forlod Bi-6224 for at føre os stejlt op over endnu en top med en tur ned ad stenene skovveje der steder var opkørt af skovmaskiner – noget provokerende.

Og da vi kom til Gernika blev vi ledt på langs med byen. Det viste sig dog at vi skulle over motorvejen og det var så tilfældigvis Bl-6224 vi mødte. Endelig inde i byen.

Ved første bar var vi en del der gik slukket tørsten på vores egen måde. Jeg ville gerne have en øl med isterninger, det fik jeg godt nok men det tog rigtig lang tid. Fik ringet booket på et af de anbefalede hostel.  Synes ikke at prisen svarede til værelsets kvalitet. Må nok notere det til forfatteren af guiden.

Der var et eller andet event i byen, hvor ‘alle’ gik rundt i gule tee-shirts. Jeg fandt dog aldrig ud af hvad det gik ud på.

Om ikke jeg mødte de to søde australske veninder udenfor mit hostel. Så vi ville spise sammen og undervejs mødte vi et par pilgrimme fra England, så det blev et lille selskab. Yderst hyggeligt og det var i lidt højt humør vi gik mod vores hostel.