22. Maj 2017

Gernika-Lumo – Bilbao ca. 35,50m MED TOGET

Jamen der er jo ikke så meget at sige om dagen event. Det forgik jo via lokaltoget.

Om jeg har dårlig samvittighed og er det snyd??? NEJ og ‘so what??’. Det vigtigste for mig er, at jeg passer på mig selv,  (hvilket er årsagen til togrejsen) og at målet med mit pilgrimage stadig holder.

I Teresa med toget/metroen her er, at baneoverskæring på stationerne ikke er særlig sikret.  Der er en gul streg der advarer dig – ellers intet. Den var aldrig gået i DK.

Flere steder her i denne del af Bilbao vidner om pilgrimsvejen gennem området. Ruten går lige forbi catedral basilica de Santiago, som ligger på Plaza Santiago. Hvor tæt kan det blive? Det bør måske nævnes, at katedralen er viet til den hellige Jakob (ham med katedralen i Santiago).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ydermere siger rygterne, at stedet her var hvor pilgrimme sejlede til for at starte der pilgrimage til Pamplona.

Specielt om stedet bor jeg på et ok familiehotel hvor gammelmor og -far sidder og overvåger. – Godt at se. Holder man sporvognestøjen ud, er det et meget centralt sted i forhold til de gamle by og ‘Guggenheimeren’.

Min dag dag er gået med at passe på pusselankerne, gå ture gennem byen (den gamle by er vildt betagende) og ikke mindst smage deres Pintxoa (også kaldet Tapas).

Peter gav lyd fra sig, han havde haft en meget hård tur herned. Han lød ok og jeg håber at se ham igen på caminoen.

Efter dage ude i og med naturen virker ‘brostenene’  meget voldsomt,  og jeg føler lidt at det rykker lidt tæt på. I andre sammenhænge kaldes dette “ø-kuller”. Men i sagens natur ved jeg det ikke.

Så i dag har humøret overhalet den pres som  jeg altid har haft på de sidste 5-6 dage,.

Her til sidst: Spansk fortolkning af Risotto virker ikke. Minder mere om en ting mellem rissuppe og riscreme.

Desværre fikse ikke set The Guggenheim flower Dog. Der foregik vedligeholdelsesarbejde så der var hegn omkring.

Bilbao er en by med mange falcetter – historisk set. Den interesserede læser kan finde meget materiale på byens bibliotek.

Til slutningen havde jeg mistet min Powerbank det seneste sted jeg overnattende så jeg måtte og finde en ny. Da jeg kom tilbage til hotellet jeg den gamle i bunden af min rygsæk. Ja det er ikke mig der har lagt den der!!! Jeg har jo styr på tingene……..

Det blev også til en sefie foran det berømte sted i Bilbao.