23. Maj 2017

Bilbao – Pobeña ca. 32 km.

Det store spørgsmål i dag var i bund og grund om situation ben. Mine tanker gik stadig på de seneste dages strabadser,  og de problemer jeg har haft. I går aften fandt jeg et spansk vidundermiddel (en creme) som jeg på et apotek.

Ud på gaden her til morgen ved 8-tiden så det ud som det var lykkes, at få pusselankerne i orden. Egentlig var det meningen at jeg ville se den franske udstilling der; men min bykuller sagde mig, at det var vigtigere at komme afsted kommer nordpå.

Ned forbi ‘Guggenheimeren’

Jeg kunne så vælge en af to ruter, og valgte at gå på østsiden af floden op til Portugalete, hvor jeg skulle over med hængebroen (El puente colgante de Portugalete). Det vat en noget speciel tur hvor ‘ bagsiden’ af Spanien også kunne ses. Alle de gamle fabriksbygninger fra virksomheder der servicerede havnens aktiviteter lå stort set øde hen.

Det siges, at man ikke ønsker at rive de gamle bygninger ned før grundene skal bruges,  så derfor stor de fleste som de nu gør. På den anden side ses det med al tydelighed, at det nye Bilbao vinder frem med nye bygninger langs havnen.

Det var ret spændende at ‘flyve’ over floden med kranen selvom det kun tog et par minutter. Kranen er vist fredet i stil med ejfiltårnet. Dens oprindelse skal ses i havnens aktiviteter den gang den blev bygget. Det var vigtigt at man kunne transportere mennesker på tværs samtidig høje skibe kunne passere.

Nå vel ovre gik det opad. Ja ja – men det var med rullende fortov så man ikke bliver forpustet, og så bare derud af.

Interessant at hver plads var samlingssted for de gamle. Der var endda en plads hvor der kun sad kvinder.

Ude af byen gik det stort opad ad en planlagt cykel-/gangsti. Helt op til Plaza de la Arena, hvor det fladere så meget ud, at øllet ikke flød over. Så ud på gangbroen et par km før jeg nåede Pobeña.

Og hvem mødte jeg – ja de to australske piger der dog havde taget toget op, og deres engelske venner. Vi spiste sammen og aftalte at mødes igen et sted på caminoen.

Alberguet er fyldt med unge mennesker der har det lidt svært at være stille. Godt med earplugs.

Go nat.