25. Maj 2017

Islares – Santoña ca 22 km

Jeg har egentlig ikke sovet særlig godt i nat. Det skyldes nok, at det var et telt vi boede i.

Blev vækket af de andre der var ved at gøre klar, så var det bare ud af fjedrene og være klar. Var sidste mand der forlod teltet, og ud af landevejen gik det. Fortalte jeg at kaffen først åbner kl 0800 og jeg var ude 0715.

Det var muligt tage to alternativer: ad landevejen hvor man går mellem biler, eller videre ned mod La Magdalene ‘den lange tur’.jeg valgte den korte,

Videre ned ved Ria de Orio og op mod motorvejen hvilket ikke var nogen særlig rar tur. Men op kom jeg dog og efter en rigtig god nedad bakke tur nåede jeg Liendo der havde en cafe.  Imidlertid var den lukket så jeg måtte få vand på den stedlig tankstation, hvor servicen var som da jeg var ung, benzin vinduespudser og dæktryk. Ja ja.

Herefter gik det op af bakke i 4 km,  hvor varmen trykkede i en væsentlig grad at jeg ikke havde det særlig godt. Nå nåede toppen hvor jeg mødte andre pilgrimme der slappede af efter den strabadser.

Så ned ad bakke mod Laredo det var rigtig dejligt at strække ud.

Fulgtes med et par af dem jeg delte telt med. Da vi nåede frem var spørgsmålet om vi skulle gå de 5,1 km ad stranden eller tage en taxa? Vi valgte det sidste efter en håndmadder og øl.

Færgen over var en lille båd der shutlede frem og tilbage over sundet til Santona hvor vi fandt et albergue.

Mødte selvfølgelig de to gamle piger fra Australien, der havde gået langs stranden. Og så spiste jeg sammen med pilgrimmen fra teltet – Alex – og en pilgrim fra Sweitz.  Han havde i øvrigt samme problemer som jeg op ad bakkerne,  så det kan lade dig gøre.

Hyggelig aften efter en hård og varm dag.