23. sep. Ferrol – Neda ca 14 km

Har sovet udmærket på den lidt hårde seng; men nydeligt og pænt værelse her på hotel Suizo.

Klokke er nu lige 0830 hvor jeg sidder på havnen med min Americano og Croissant. Pilgrimsoffice åbner først kl 10:00 og jeg håber, at de er lige så præcise som i går da de lukkede. Og skal jeg have et stempel må jeg jo vente til de åbner.

 

Det var så stemplet – de åbnede selvfølgelig først næsten kvart over – nå pyt.  Camino Ingles starter her på havnen i Ferrol ved denne sten og går gennem porten til den gamle bydel. De to på billedet var mor og datter, pilgrimme som jeg blev ved at løbe ind i på hele turen til Santiago.

Turen til Neda gik gennem byen frem til en slags kondi-hundeluftersti. I god ro og orden luftedes hunde og folk snakkede sammen. Vel ude af byen var ruten særdeles god afmærket med de nye sten som ses overalt i Galicien. Et sted var der to sten der viste hver sin vejTager man den højre bliver man ledt ned under vejen og ad en ældre sti over en gammel bro. Den venstre fører langs vejen over broen, ned ad en trappe og slutter sig til den anden vej lige efter broen. Jeg tog den venstre og sparede lidt over en halv km.

Rundt om bugten kunne jeg se alberguet hele vejen.

Var ved alberguet ca. 15:30, det var helt nyt; men manglede en god håndværker til vedligehold. Jeg blev mødt af en lukket dør. Heldigvis var der to pilgrimme – en irer og en spanier – indenfor der lukkede mig ind. Efter lidt snak blev jeg inviteret til at spise med dem på en café i nærheden. De skulle mødes med en håndful skotter som de skulle følges med.

Efter et bad skulle jeg lige se lidt På Neda. Det var dog hurtigt overstået med den ene kirke der selvfølgelig var lukket. Så efter en øl gik det mig en eftermiddagslur.

Vågnede ved støj – der var invasion af unge mennesker. En pige flyttede ind i køjen over mig. Hun har spredt sin bagage ud over det hele kjoler, silkestrømper, cardigan og jeg skal komme efter dig.

Som sagt var jeg inviteret til at spise sammen med de pilgrimme jeg mødte samt de syv skotter. Det var en rigtig hyggelig aften mad, vin og sang der sluttede med en nightcap, hvorefter vi tre i højt humør gik mod alberguet og køjerne.

Go nat.