24. sep

Neda – pontedeume ca. 15 km

Så godt har jeg nu heller ikke sovet, og er noget stille da jeg stod op. Hende der ‘lå oven på mig’ – det lyder forkert; men det er selvfølgelig hende i overkøjen jeg mener, hoppede og dansede hele natten.

Det var nu hyggeligt at spise morgenmad med Gerry fra Irland og Thomaas fra Spanien samt de syv skotter. Vi fik aftalt et meeting point på en bestemt peregrino café på vejen (husker ikke navnet). Der var det også muligt med lidt teknisk justering til korte rør. Vi fik hygget lidt inde de andre kom.

Fik og lige tid til “Buen Camino” til de to mor og datter jeg mødte i Ferrol.

Nå men det gik lidt op og lidt ned, lidt – meget lidt regn blev det også til. Thomaas faldt lidt bagud og Gerry var lidt bekymret for ham. Hver gang vi mødt lokale fik Thomaas lokket noget historie ud af dem. Gerry talte ok spansk så de måtte begge opdatere mig på snakken.

En fyr vi mødte et sted hvor det gik rigtigt op ad bakke fortalte, at han havde arbejdet på værftet og havde boet her på toppen af bakken hvor han nu gik op og ned flere gange om dagen hele livet. Han påstod at det var derfor han var blevet 94.

Det næste stykke var op og op – ikke så stejlt; men alligevel. Da det endelig gik ned, gik det stejlt ned. Over Pontedeume Bridge fra Cabañas til Pontedueme. Denne bros historie går helt tilbage til 14 hundredetallet og ledte pilgrimme ind til byen.

Vi fandt vores pensionat, og efter et bad gik jeg en tur rundt i byen der var meget rundown og op for at se den gamle kirke – der var lukket!!

Middagen blev indtaget i en lille café som vi stødte på da vi gik ind i byen. Thomaas havde arrangeret flere pilgrimme til at deltage, så vi endte med at være ca femten i den lille café; men vi fik da stuvet os lidt sammen og nød aftenen med vin og sang.  Det blev til en hel del sange hvor Gerry nok var den der kunne synge; men jeg blev da også ‘tvunget’ til at synge en sang på dansk og en på engelsk.

Resten af aftenen gik lidt i tågerne; men det blev lidt sent igen i aften, hvor vi Gerry og jeg sluttede af med en nightcap og sang op ad trappe til værelserne.

Da jeg gik i køjen tænkte jeg på om jeg mon skulle fortsætte alene eller om jeg skulle følges med disse dejlige pilgrimme???

Go nat