Lige inden jeg gik i seng i går aftes måtte jeg tage en beslutning om hvor langt jeg skulle gå i dag. Options var Ponte de Lima hvor der er festival i aften/nat, herunder et x antal mennesker der deltager.

Da trippet i dag er på ca 32km og morgendagens er på ca 18km, kunne det jo være fint at bide den over; men som sagt beslutningen var, at ikke tage beslutning.

Det er svært at falde i søvn på ‘lædermadrasser’ selv om det for nogen kan virke……. Men jeg fik da noget søvn indtil den første begyndte at rasle med sine plastikposer ved 0415-tiden, så var det slut og folk begyndte så småt at komme ud af køjerne. Jeg selv var ude omkring 0615 for at få morgen/formiddagsvandringen med, og det var en dejlig morgen, hvor jeg faldt for fristelsen, at tage en selfie.

Nå men der gik jo så de påtegnede 3,5km før kaffebaren med en god kaffe og kage. Desværre viste det sig, at der var lukket så det var et par km endnu inden jeg fik kaffe i S. Sebastiāo. Den var til gengæld god.

Så blev jeg fanget af bakkerne og det gik bare opad; men faldt lidt igen indtil firmiddagskaffestedet i Aborim der lå ved siden af et sted ned fredagsbøn.

Efterfølgende måtte de korte rør findes frem og lidt plaster hist og her. Men det gik jo også.

Jeg mødte de samme pilgrimme on and off; men mødte også nye. Mitvalgte frokoststed var et albergua Casa da Fernanda der så var lukket, og det næste pensionat Casa de Valinhas turde jeg simpelthen ikke gå ind på. Det så mystisk og noget rodet ud, så jeg måtte fortsætte til et lille sted off route, hvor jeg igen mødte japanerne, sad ved side af tre piger/kvinder en fra Irland, en fra Tyskland og en fra Australien.

Snakken om hvor er du fra, hvor startede du, hvorfor netop denne camino, svarede australieren, fordi så har jeg solen i ryggen – ok så er spillet jo ligesom igang. Nå jeg fik min Nesstea med is, og da jeg bestilte en øl med is i, gloede tjeneren på mig som jeg var ‘nuts’. Men min vegetarsuppe var god stærk og varm – yum!!

Vel vidende, at der var festivitas i Ponte de Lima, gik tanken jo på om jeg mon fik en køje, så da jegkom forbi Quinta de Portela og kiggede ind i en rigtig lækker gård var beslutningen taget. Her skal jeg være i nat.

Blev tage imod af værten der var fra Holland; men var flyttet herned og fået banket et rigtigt sted ned her på caminoen. Han havde arbejdet på stedet i en halv snes år og det er godt nok et rart sted.

Han havde et par andre pilgrimme – russere – der var vilde med hans portvin, og jeg blev da også inviteret – hyggeligt.

Nu sidder jeg her i solen og venter på maden, mens lokale høns og katte render rundt og gør sig til for gæsterne.

Har været igang med at skralde kastanier som nogen har raget ud af ilden. Dertil en dejlig lokal hvidvin – desværre vqr set ikke en del af maden; nen hygge var det nu. Menuen var kogt svknekød i en dejlig sauce dertil couscous, rødebedesaft, portugisk tomatsalat og bønnesalat. Som dessert var der portugisisk melon i honning og citrussaft. Dertil fik vi smagt en dejlig gin fra Galisien.

I morgen er trippet kun på små 18km og med de ca 10km jeg ‘mangler’ idag bliver det et hurtigt udryk. Har aftalt med værten at morgenmad serveres kl 0700. Der er et bjerg jeg skal over i morgen på 400m på ca 2,5km så det er nok stejlt, måske glemmer jeg at der er noget der hedder ned??? Værten siger, atde sidste km er stejle HURRA!!!

Håber at nå Rubiãs i morgen for der er ligesom ikke noget alternativ på denne korte rute.

Dagens trip ca 25km tiden ca 8 timer inkl pauser