30. august 2016
Lissabon – Alverca do Ribatejo

 

Afgang efter morgenmad 0745 var jeg ude. Var lige ved at gå galt ved Katedralen; meeen det var nok lige tidligt nok. Der var jo godt og vel 30 km. så der var tid nok til det.

Efter katedralen var det bare gennem små stræder og gader. Jeg kom endda forbi et torv hvor de gjorde klar til dagens loppemarken. Så gik det gennem industrikvarter hvor jeg mødte den første pilgrim – på cykel.

Det var svært at finde vej i denne shitty town.

Jeg måtte spørge et par gange, og jeg nåede da ned til havnen og waterfronten og den flotte bro der lader Øresundsbroen meget tilbage at ønske. Noget ligende har jeg kun set en gang, det var Mateo bridge i SFO. Og så var der hotellet Torre Vasco da Gamma som jeg var på vej ind i, da jeg fandt ud af, at det var et 5-stjernet hotel. Så jeg gik ned på en lille havne kiosk med gamelt cronermusik.

For filan jeg havde travlt; men havde lide tid til Bom Caminho til to pilgrimme.

Ved Rio Trancao gik vejen ind i landet og ja den burde jeg lige havde gennemskuet; men det var ikke engang en sti det var et mauntainbikespor, og jeg takkede min Gud og skaber at det ikke var regnvejr. Det tog godt nok pusten fra mig uha da.

Jeg havde tænkt mig, at dagen idag skulle benyttes til lidt indadvendt tankevirksomhed; det var der så ikke lige tid til.

Efter Passarela kom jeg ud på en lidt bredere grusvej, det hjalp lidt på humøret; men solen bagte helt vildt – heldigvis med en god brise. Da jeg nåede Granja så jeg et skilt med en bar/kantina, der måtte jeg hen. Granja er åbenbart et sted lokalbefolkningen hænger ud, der var en del mennesker der ikke så ud som de havde set en pilgrim før, så jeg måtte fortælle lidt om hvor jeg skal hen osv.

Men vi skal jo videre. Og ud af gik det med asfalt under fødderne. Og ja jeg faldt i igen, ruten førte mig ind i bushen ad traktoropkørte spor – for filan da også det var hådt. Så var vi ude af det og ned mod Povao de Santa Iria i en let nedstigning.

Det sidste stykke gik på gangbroer og gode grusveje, og jeg gik med næsen i sporet og opdagede ikke at jeg burde være drejet af på en detour op til et område med et par senge til leje. Nå jeg nåede frem til stationen og gik over der, sporet viste da også den vej; men men jeg kunne ikke lige finde rundt og måtte spørge et par unge mennesker. Det blev til en diskussion blandt dem om ideen med at gå tilbage, så hellere gå de næste 6km. Men nej det ville jeg ikke være med til.

Pigen skar igennem og sagde, at hendes kærste skulle køre mig derned til A Faia hvor stedet ligger. Og hun understregede at jeg måtte ikke betale for turen.Heldigvis fik jeg den kørelejlighed for der var 3km der ned. Det havde jeg aldrig klaret.

Da jeg ankom og min kørelejlighed var væk fandt jeg ud af, at der ingen kedige senge/værelser var. Han kunne se jeg var træt og tilbød mig et bad og så skulle jeg vente til kl 20, så kunne han muligvis finde en seng alternativt kunne jeg ligge på gulvet i soveposen i rummet med sengetøj.

Aftensmad skulle jeg også have på den stedlige. Da jeg kom ind spurgte en herre om jeg talte engelsk. Det måtte jeg jo sige ja til, så bliv jeg inviteret til at sidde ved deres bord.Det var Bob fra Canina, Olivia fra England og  Elki fra Findland. Da de hørte min historie sagde Elki, at i hans rum var en extra seng som jeg meget gerne måtte benytte.

Fra et tilbud om at ligge på gulvet sammen med linned (ikke Anne Linnet) og til at sove i en rigtig seng var noget af et tilbud selvom Elki advarede at han snorker og render op i løbet af i natten.

Dagens trip ca 31 km i alt godt og vel 9 timer med pauser.