Efter en god nat godt nok med Rich og Kevin to australier ringede uret kl 0600. Jeg havde en aftale med Bob og Olivia om at komme ud af røret hurtigst muligt – 0630. Og ud kom vi da.

Ned gennem den gamle by og ud gennem Gate of Santiago der nok har været brugt som indgang til den borg som byen er bygget op omkring.

Vi mødte også finnen der var gået forkert, så ham fulgte med os et stykke vej. Bla sprang vi over skinnerne selv om det blinkede rødt, og vi følte os som små uartige børn.

Dejlig solopgang – uden skyer – der varslede meget varmt vejr. Maria – vores vært havde smurt et par picknickpakker til os som vi nød på vejen.

Vi blev selvfølgelig overhalet af Rich og Kevin, vi kunne høre dem på lang afstand hvor Rich brokkede sig hele tiden ( for sjov).

Så begyndte varmen, vi kunne mærke den stige mens vi gik gennem sweetcorn markerne. Ingen skygge overhoved. Da markerne var igang med at vande var det en fugtig varme ca. 36 gc. Heldigvis stod en vandingsmaskine hen over stien, så vi gik gennem regnvejr – bare et øjeblik – og tilbage igen åh det var godt.

Vi fandt et lille sted der gav lidt skygge og fik et par minutters pause, og der mødte vi to piger fra Sydafrika, der havde købt en pakkerejse og derfor kun havde dagrygsække med.

Vi nåede så op til Porto das Pereiras hvor vi skulle vælge rute, var skiltning ret dårlig, så vi så ikke den alternative ned forbi Camino Cruse. Det var faktisk den oprindelige rute; men pga oversvømmelserisiko blev  ruten flyttet – desværre til asfaltvej der var over 50gc varm.

En taxi kom forbi med et ældre ægtepar. Bob understregede, at hvis den taxi kommer tilbage stopper vi ham “I’ll hunt him down’. Og den kom tilbage så Bob sprang ud på vejen og fik den stoppet.

Han var ledig – forestil dig, at man ‘out in the middle of freaking nowhere’ kan standse en taxa som du gør i København. Vi blev enige om, at blive kørt til Azinhaga, og undervejsspurgte chaufføren om hvorfor vi skulle til Azinhaga – der var jo intet der.

Han foreslog, at vi blev kørt til Golega, og det havde vi intet svar på eller noget imod, så det blev Golega hvor han anbefalede et albergue Tia Guida/Solo Duro. Endnu en gang tanken om, at ‘Jesus will help you Flemming’.

Efter et par kolde var det så bad og en lille en på øjet i hedetimen. Der skulle også behandles vabler – alle havde vabler hvilket en del af os ikke forstod til en fortalte at med 40 gc og sol ville asfalten være omkring 50-60 gc varm og trædefladerne ved storetåen koge. Ved ikke om det er rigtigt; men det er interessant at alle havde vabler samme sted – nogle værre end andres.

Spændt på i morgen hvor de lover 40+gc og sol.

Dagens trit inkl pauser og kørsel (ca. 11km) ca 31km tid 5timer