25. august 2015

Sankt Jean Pied de Port – Roncesville

Tidligt 0530 begyndte den første at røre på sig. Det vil sige spise morgenmad i køjen. Så det var op, spise morgenmad og gøre klar til turen på godt og vel 26 km.

 Det lyder nu ikke af meget; men stigningen starter så snart man er over broen og stopper først efter 18,5 km. Til gengæld går det så nedad de næste 5,5 km – sådan rigtig nedad så knæ og ankler skriger.

Men udgangspunket er, at Sain Jean Pied de Port har været udgangpunkt for pilgrimme gennem ca. 900 år. Vejen kaldes Napoleons vej, fordi en af hans generaler valgte netop denne vej til at gå ind i Spanien.

 

Kom også forbi Vierge de Biakorri, en statue af Maria. Fik lige taget dette billede, og bad hende om hjælp i en privat sag.

 

Det var en hård – rigtig hård tur; men det er rigtigt som der står i Codex Calixtinus, kan man røre himlen når man står på toppen af Collado Lepoeder i 1430m højde. Kun engang før har jeg rørt ved himlen. Det var med den kvinde jeg elsker, selvom vi ikke stod på toppen af et bjerg

 

Har fået en køje på Refugio de peregrinos de Roncevalles. Et herberg i det gamle benediktinerkloster med 183 senge i tre etager. Er ‘flyttet ind’ med en ældre pilgrim der havde startet sit pilgrimage i Geneve.  Efter et dejligt bad vil jeg lige se på området før jeg skal til messe kl 2000.

 

Tænk en gang jeg har gået der hvor mange mange pilgrimme gennem tiderne er gået. Vildt.

Go nat