26. august 2015
Roncesville – Zubiri

Nå – dagen i dag skulle være en rolig slendretur; men det blev det slet ikke. Det hele startede med morgenmad hos Casa Sabine, et sted hvor gæsterne var i vejen for personalet. Der var godt og vel 50-60 til morgenmad og der blev lavet een kopkaffe ad gangen. faktisk tog det en rum tid før kaffen blev placeret; men så fik jeg tid til en snak med min nabo fra i nat – Urs hedder han og er fra Basel.  Jeg skulle have sparet de 3.5€.

Der var en del pilgrimme og turister, der lige skulle fotograferes, så jeg skulle så også lige stå i kø ved skiltet der viser hvor langt pilgrimmene skal endnu før vores pilgrimage er slut. Der er jo en del debat om hvor lang turen er; men med dette skilt efter ca 26 km, ja så…..

Men et stykke nede ad vejen 3km, ligger en gammel forstad til Roncevalles, der gik jeg på bar/café og en ordentlig kop kaffe. Lidt efter dukkede et par op som jeg sad til bords med i går. Hun var fra Schweiz han fra Ecuador. De boede i øvrigt i New York

Det var en god kaffe og glad servering. Og så gik de første 6-7 km før det begyndte at gå op igen – av av av forlårene gjorde ondt fra turen i går – håber virkelig, ayt mine ben bliver bedre i løbet af de næste dage. Men først gik vi gennem en meget typisk landsby. Denne var grundlagt af Teobaldo II i 1296. Stejlt op og stejlt ned igen.

Så det var glædeligt at finde et lille dybt seriøst vandhuld i Bizkarreta, hvor jeg også fik købt lidt mad i den lokale Supermarkeda.

Endnu en gang skulle pilgrimmene stejlt op og stejlt ned (100 m på ca1 1/2 km)  igen inden vi nåede Zubiri. Checkede på albergue Zaldiko. ‘Mutter’ fortalte at byens navn betød ‘byen ved broen’.

Da jeg kom til alberguet var der fuldt optaget. ‘Heldigvis’ var der en pilgrim der havde fået det med varmen og ‘Mutter’ ville ikke have ham boende, så dér var jeg så lige heldig.