27. august 2015
Zubiri – Pamplona ca 22 + de tour ca 5 km

I går aftes fik jeg anvist en køje på en 8 mands stue. Vi var to australier en mor og hendes søn. To franskmænd far og søn. En tysker, en spanier og enmand der sov, og mig selvfølgelig. Det var faktisk ret varmt, så de fleste af os ville gerne have terressedøren åben; men spanieren lukkede den hele tiden. Så der var en slags krig hele natten.

Nå men tidligt ude ca 0630 hvor det endnu var mørkt. En hurtig morgen mad og så derudaf.

Desværre så jeg ikke skiltet, og gik ligeud i stedet for til højre. Jeg nåede så forbi punktet ‘point of no return’ før jeg fandt ud af jeg var på fejl spor. Til sidst gik jeg på en dyreveksel op op og atter op, de er altså høje de bjerge ca 1100m. Jeg fandt mig selv siddende i et tjørnejrat med blodige bukser og en masse sår på arme og ben. Sandt at sige var jeg ikke sikker på om jeg kom levende fra dette, for jeg blev ved med at se himlen oppe mod toppen; men den kom bare ikke.

Pludselig stod jeg så foran et pigtrådshegn, og der var en grusvej på den anden side. FRELST. Men skulle jeg så venstre eller højre?? Min gps vill have mig tilbage til Zubiri; No fu…g way. Så jeg gik sydpå, og mødte en vandrer ( den eneste). Nå men det var så af stier indtil jeg kom til en lille flække, så var det bare op igen over det bjerg jeg allerede var kommet over. Heldigvis var det en asfalteret vej 2,5km op og 6,0km ned før jeg igen var på Caminoen. Surt show for jeg var kun 4km fra Zubiri. Det var en de tour på nogle km og en del fustrationer.

Det var småt med seriøse vandhuller; men fandt dog et efter 7km. OH den smagte den øl og en omelet. OG isterninger ned af nakken. Senere fik jeg også køligt vand i hovedet fra floden.

 

Lige før jeg nåede Pamplona mødte jeg en hollænder, som jeg så fulgtes med  ind ad byens port. Detvar et af historiens vingesus da jeg gik ind gennem porten, byen var vist nok grundlagt i år 75 f.kr og senere udnævnt til hovedstad i Navarra.

Hen til alberguet Jesus Y Maria. Jeg fik et bad og smed mig på køjen dødhamrende træt. Gik lige ud for at få lidt mad; men blev forvirret af alle de mennesker. Så det blev til en lille tapas og en øl og tilbage i køjen.

Den første dag over bjerget var hård; men vand ved side af dagen i dag.

Go nat