28. august 2015
Pamplona – Puente la Regina ca. 24 km

Skal jeg huske noget kedeligt fra i dag, er detså, at det er tredje dag med climp – surt; men det viste sig så at være besværet værd.

Hurtigt ude ca 0630, gennem en mennesketom by, dog med et par enkelte pilgrimme. Det var pilgrimmenes første møde med en stor by undervejs ‘der ud’. En by der var meget beskidt; men også en by, der hjalp os på rette vej. På hele turen ud ad byen var fortovet afmærket med stål skaller.

Det vil blive en smuk dag i dag, så meget vidste jeg. Uden for byen begyndte stigningen, der var en stille forsmag på hvad der ventede. Der var ingen tvivl om hvor vi skulle hen, det var næsten som Strøget en lørdag formiddag  bortset fra at vi alle gik samme vej – mod Alto del Pardon.

Vejen  derop gik ad smalle stier belagt med sten i størrelse mellem tennisbolde og golfkugler.  Alle pilgrimme noterede sig, at det var godt, at det ikke regnede. Varmen var nok det værste, de havde lovet under 30c men de mangler også en Vollborg, den var over 34, og på toppen var alle glade for, at det luftede lidt.

Jeg benyttede mig af, at få taget et par billeder til albummet før det gik nedad igen – i samme type underlag som op. Det er noget hårdt for knæene og anklerne skulle jeg lige sige – puhha.

En del af os der hyggede lidt ved jernskulpturene, mødtes undervejs ved de seriøse vandhuller der trods alt var undervejs. Sidste stop blev så Obanos et par km før Puente la Reina. Der er i øvrigt en rigtig sød historie omkring Obanos; men den må I have til gode.

Lige nu er jeg gået 93,5 (plus det jeg gik forkert i går tø-hø) og har ca 690,5 tilbage. Sjovt nok er der uenighed mellem forfatterne omkring afstanden. Jeg har som sagt 690,5 og 683,1 og skiltet på toppen siger 580????

 

Lige da jeg nåede byen faldt jeg over det første albergue. Det var samtidig et hotel, så jeg var lige ved at falde for fristelsen med en dejlig seng med eget bad, og god mad; men jeg vil nu hellere vente til jeg er nået halvvejen.

Stadig 0 blisters men lidt ømme læg- og skinnebensmuskler, der så fortager sig når jeg går.

I morgen er planen en lille tur på ca 22km til Estella. Så kan jeg måske finde et par shorts. Mine gik øjensynligt tabt på min tur i roughen fra Zubiri. Lige nu har jeg lavet mine skiunderbukser til korte ‘rør’. Jeg kan simpelthen ikke gå i de lange med blod og alt på mine bukser.