2. maj 2016
Muxia – Santiago de Compostela Med bus

Jeg kunne jo ikke sove længe, og meget søvn blev det heller ikke til. Af to årsager: missede jeg bussen 0645 skulle jeg vente til engang i eftermiddag, hvilket udsatte min ankomst til ScD. Den anden var, at oplevelsen ude ved Nosa Senora da Barca havde fyldt mit hoved helt vildt.

Vi var ca 20 peregrinos med bussen her til morgen, og vi blev alle sat af ved busstationen og gik de sidste 5K ind til katedralen. En god oplevelse at gå samme vej som jeg gik da jeg ankom fra Camino Frances.

Der var mange peregrinos både den ene og den anden vej. Endte på pladsen foran katedralen, og huskede sidste gang med Murie og Lee. Nå videre – Mette havde fundet et lille sted til mig og efter at have checket ind måtte jeg op til katedralen for der var peregrinosmesse kl 12.

Endelig skulle jeg opleve en hel messe, og de svingede med ‘swingthingen’, det gav tårer i øjnene og jeg prøvede at skydeskylden på røgelsen; men….. Ville gerne have vist at de svingede med Botafumeiro; men du må på youtube.com for at finde denne ceremoni.

Bagefter sad jeg et stykke tid i det lille sidekapel og faldt lidt ned.

En herlig eftermiddag med dejlig sol og korte rør. Slendrede rundt i den gamle by fik lidt at spise her og der. Ledte efter Tapas og fandt det til sidst.

Der var annonceret aftenmesse på engelsk i et sidekapel; men det viste sig desværre at være forkert. En god dag hvor jeg faldt i snak med andre peregrinos der også lejede turister; men vi skiller os altså ud på en eller anden måde.

I morgen er det hjem, og jeg ser frem til min ‘nye’ hverdag.