Endelig afsted fra Nørreport 06:21 mod Padborg.

Padborg –  Munkemølle ca. 21 km

Der er langt til Padborg; men toget kom derned. Ikke den smukkeste banegård jeg har set.

Vejvisningen var ikke særlig god, så jeg benyttede mig af min navigation, så jeg kunne begynde ved starten af ruten.

Ganske smuk rute hvor DK/D adskilles af en kløft med en å i bunden. Ruten er meget kuperet hvor der til tider var så stejlt at der var anlagt trapper.

Det var flot, at stierne var er anlagt så meget væk fra den ordinære trafik som muligt selvom det betød en mindre omvej.

Den krumme vej får en til at tænke på dens oprindelse, og ja – indrømmet jeg måtte overskride grænsen for at gå en tur på den gamle vej. Historiens vingesus – intet mindre, og jeg fyldes med en underlig god følelse.

Den gamle grænseovergang skulle jeg jo se – meget interessant. Tænker på hvor mange mennesker der er gået over her gennem tiden.

Det slår mig, at der ikke er ret mange steder man kan købe fornødenheder, så jeg havde lagt en større pause ved kiosken ved Sønderhav med udsigt til de smukke Okseøer, hvor rygterne vil vide at Margrethe 1, endte sine dage; men det er en anden historie.

I flere kilometer havde jeg drømt om en kold pilsner; men det viste sig, at kiosken kun solgte lyse øl. Til al held kom der en barmhjertig Samaritan og bød mig hen til deres bil, hvor de ville byde mig en påske øl uden pant.

Den smagte!!!! Vi fik også en god snak om dit og dat, hvorefter vi brød op, med en ekstra øl i rygsækken. Mig for at finde mit B&B – værftet lige ved Munkemølle.

Jeg sidder her i solen og nyder min øl og ser karperne springe ud af vandet i den lille sø ved værftet.