23. juni 2015

Padborg – Lindely herberg – ca. 17km

Så er vi (min rygsæk, stav og jeg) endelig på vej, landede i Padborg (der er stadig langt til Padborg – og stationen er ikke blevet pænere med tiden). På den anden side var det jo ikke meningen, at jeg skulle opholde mig der i mere end minutter.

Jeg valgte at tage det første stykke af Gendarmstien op til den Krummede vej, hvor man kan se et par primitive telefoner, der vistnok blev brugt til at tale sammen over grænsen.

Så faldt jeg ind på landevejen forbi Bov kirke og kro. Videre ad hærvejen til Bommelund plantage hvor jeg byggede videre på en varde på vejen.

Faktisk var det sådan engang, at kongen bestemte hvem der skulle holde Hærvejen farbar. Derfor udsattes nogle sten med mærker på om hvem af bønderne, der havde ansvaret.

Frem ved Gejlå bro var det frokost, og jeg holdt den til lyden af rindende vand og de græssende hestes gumlen. Jeg fandt dog aldrig ‘Snapsestenen’ hvor der efter sigende skulle have ligget den ‘berømte’ Bommerlund kro der lå her indtil det sene 1800-tal.

Lige efter lunchen så jeg et skilt “købmand”. Høj høj så kunne jeg måske proviantere; men nej det var en Dametøjforretning der iøvrigt gik ganske godt selvom den lå uden for landets lov og ret.

Resten af vejen frem til Lindely (træet i gården giver navnet) gik ad ‘Hærstien’ i al fald var det ikke muligt at køre med kærre da der nok var mere tale om skel mellem markerne. Det var hårdt og trættende at gå i.

Til gengæld tilbyder værtsparrets at stå for aftensmaden.

I morgen går turen til Øster Løgum til herberget Bruhnsgård.