27. juni 2015

Jels – Vejen ca. 27 km

Op til en overdådigt morgenmåltid, hvor det var muligt at smøre et par mellemmadder.

Det har været en ret intetsigende dag men silende regn smattet vej og ret varmt. Men benene er gode og det vil jeg benytte mig ad.

Måske pga regnen mistede jeg en afmærkning, og måtte ad en marksti med knæhøjt græs, før jeg igen kom tilbage på ruten.

Jeg var allerede fremme ved herberg Kongeåen ved 13 tiden. Mennesketomt og koldt og fugtigt. Så jeg måtte bare videre efter en kort lunch samt et par af de kølige, hvor jeg også lige fik luftet ‘fusserne’.

Ned forbi Kongeåen, der nu ikke ser så overdådig ud – vel??

 

Beslutningen var så om jeg skulle fortsætte til Bække eller stoppe i Vejen?

I al fald var jeg kommet ud af trit i forhold til pilgrimsherberg, så nu var det om, at finde noget alternativt.

I Bække kunne jeg ikke overnatte, så det blev Vejen – Danhostel. Det gode ved det var jo, at de spurgte om jeg var pilgrim og det var jeg jo. Så fik jeg overnatningen til ca 120,00 og billig aftens- og morgenmad.

Det var også godt, at jeg trods alt har fået trukket noget af de 32 km jeg skal gå i morgen op til Ølgård Randbøl.

Når jeg så tænker lidt over det, synes jeg at mit pilgrimage er begyndt at ændre sig lidt. Hærvejskortet er ikke længere vejen; men nærmere en retningslinje for min vej.

Det tager en del af tankevirksomheden, at følge den udlagte Hærvej der tit er nærmere en ‘Hærsti’ eller endda en ‘Hærveksel’ Der er ikke meget tid til blot at sætte den ene fod foran den anden, selvom det netop er det jeg ønsker af min pilgrimage, for det er jo netop der de rigtige tanker opstår.

De truer med regn i nat; men jeg håber ikke at det bliver al for smattet i morgen.