13. juni 2016
Hune – Tranum ca. 25 km

At ligge på en madras på gulvet er ikke lige mig. Herberget i Hune var faktisk ok, ganske nyt som sagt, og dem jeg talte med var meget engagerede i at herberget kom til at fungere.

Nå morgenmad hos bageren ved 1/2 7 tiden, og så var det bare derudaf. Mine ben var ikke særlig gode i dag – det kunne jeg da mærke, og med ca 27K foran var jeg en anelse bekymret; men de viste sig alligevel fra deres gode side og bar mig frem.

Dagens vandring foregik mest i plantager af forskellig karakter. En masse vildt både dyr og fugle så ud som om de lige skulle checke ud hvem det lige var der kom der. Jeg ville gerne have taget billeder; men det ville de ikke være med til. Jeg så en fugl (??), der sprang op foran mig og jeg kunne at den var skadet. Jeg fulgte efter en halv snes meter og pludselig var der intet galt. Ja ok jeg faldt for den, fuglen lokkede mig væk fra – formentlig reden.

 

Kom også gennem flere sommerhusområder. Det er som om Hærvejen gerne vil vise pilgrimmene hvordan man også kan bo, eller måske pilgrimmene kunne falde for et der var til salg???? Området i Rødhus hvor husene skulle være sorte (så burde stedet jo hedde Sorthus??) og med græstag. De faldt faktisk godt ind i den lidt vilde natur.

I dag mødte jeg også en hund der knurrede og gøede af mig med en noget truende adfærd, lige indtil ejeren sagde: ja ja han må godt være her. Så blev vi rigtig gode venner, og ejeren fik historien om schæferen fra i går. Nu har du vel anmeldt det??? Ja kunne jeg svare.

En af plantagerne var stien præget af sand som ved Rubjerg, det er tungt at gå i skulle jeg sige. Mødte et par der var på dagtur den anden vej, og kunne høre dem skændes det meste af vejen over plantagen.

Jeg mødte også nogle søde piger og drenge nogle var lidt generte.

Nå der var tale om lige og brede grusveje, så hjernen blev slået fra og der blev brændt kilometer af til jeg endelig nåede Tranum Strand Kursuscenter der ejes af Hjemmeværnsfondet.

Er så heldig at der er bryllup i dag, så de laver lidt mad til mig også. Faktisk fik jeg en del af bryllupsmiddagen – ja okay -Leftovers; men det smagte bare. Luksus.

I morgen vil jeg nå Fjerritslev for jeg læser, at resten af turen til Løgstør er hård.