14. juni 2016
Tranum – Ferritslev ca. 25 km

Efter en god nats søvn – brudeparret boede i en anden fløj – var jeg lovet morgenmad kl 0800 var det op til morgenmad. Desværre blev den 0830; men så var der også dækket op med et flot morgenbord – en del af bryllupsmorgenmaden – luksus.

Jeg fik sagt pænt farvel til værten og jeg følte, at de gerne vil pilgrimmene og ser frem til at møde flere.

Afsted gik det ned mod sporet. Dette herberg ligger ca 1,6km udenfor ruten. Landevejene der er af beton må nok være fra krigens tid??? Noget hårdt at gå på.

Jeg var overbevist om at dagens vandring blev dårlig; men efter et par km løsnede det op, og jeg var glad for at være på vej igen.

Det var en rigtig spændende tur, med meget forandrelig natur. Fra skov til marker her på kanten af lien altid med udsigt til Vesterhavet.

Efter Lørup kirke – en lille unseelig dog med flotte kalkmalerier hvor et af et våbenskjold med skells – specielt når det nu er en pilgrimsrute – gik det net i turens smukkeste område Fosdalen  med Vor Frue kilde.

Flere steder virkede som at være i en urskov, over i en anden regnvandsdal hvor op og ned er menuen dertil lag mudder. Flere steder går man på udlagte bræddestier.

Vel ude igen mødte jeg den eneste pilgrim på min vej. Hun spurgte til Fosdalen. Jeg havde set nok af sommerhusonråder, og da guiden nævnte at vi ville komme gennem endnu et stod jeg af og fandt en sti langs Stille å der var skøn med dejlig fuglesang.

En del strækning på landevej hvor jeg måtte holde et vågent øje med trafikken, gik med jakke af jakke på osv. Til sidst skiftede jeg til de korte rør. Ned mod Pilgrimsherberget Ferritslev Hostel hvor jeg har fået enkeltværelse.