Efter sigende skulle Camino del Norte være den ældste – eller en af de ældste i Spanien. Den kaldes iøvrigt også Camino de la Costa fordi den går stort set langs havet Biscayen.

Det skulle også være en noget hård rute, så jeg forventer mig da tunge ben. Dog forventer jeg en fantastisk oplevelse med en fantastisk natur og små byer.

Camino del Norte løber gennem det kønneste sted i Spanien – ‘Det Grønne Spanien’. Dette nok af to årsager, det regner meget heroppe og er ruten for en stor del helt ude ved havet. Camino del Norte var i sin tid den første rute pilgrimmene gik efter fundet af sankt Jakobs grav. Ruten har siden ‘levet’ et omtumlet ‘liv’ specielt i forbindelse med mauernes erobringer i nord Spanien. Det siges at Camino del Norte blev normaliseret omkring det 12. og 13. århundrede.

Mit pilgrimage starter i Irun lige syd for den franske grænse. Jeg flyver til San Sebastian via Barcelona og har booket overnatning lige nær hvor ruten starter.

Udstyret ligger klar til at blive pakket, forsøger at holde vægten omkring 6 kg + vand og turen til Irun går via Barcelona til San Sebastian, et par km. fra Irun.

I håb om, at min vandrestav ikke konfiskeres har jeg ombygget den således den nu er udstyret med aftagelige spidser.