2. august 2016
Bønigen – Merligen

Det var med nogen uro vi gik til morgenbordet – chefs påklædning i går; men vi blev meget positivt overrasket må jeg sige. Et veldækket morgenbuffet hvor der ikke manglede noget. Friskbagt brød og frugt.

Og så afsted mod Merligen hvorfra vi ville tage båden til Thun og toget til Basel.

Afmærkningen mod den nordlige side af søen var ikke særlig god, så vi gik forkert en enkelt gang; men vi fandt dog stien langs floden ind til Interlaken hvor vi jo var til fyrværkeri i går aftes. Selvom klokken dårlig var rundet 0900 var oprydningen stort set overstået.

Vi gik gennem den gamle by, og skiltningen ville have os på den sydlige side af søen besluttede vi, at gå vores egen vej selvom den gik af asfaltveje.

Endelig blev vi vist væk fra vejen; hvilket så blot betød op-ad ‘bakke’ højt over vejen. Umiddelbart før Beatushølen måtte vi på vejen igen. Dette var en noget farlig færd idet vejen snoede sig meget og der var meget trafik.

Vi havde dog mulighed for at komme væk og op; men Urs’ knæ havde det ikke godt. Det viste sig at han havde fået blister på den ene fod og trykskade på den anden, så han var ikke så meget for op/ned.

Og alligevel, lige ved trappen på til hulerne gik vi væk fra vejen igen og så var det bare op, op og atter op ad smalle stier til vi nåede så højt, at vi fik et fantastisk vue over Thunersee og bjergene bag.

Ned mod Merligen gik det så ad skovveje og vi blev enige om, at nu var vore trængsler slut; meeen vi skulle lige op endnu en gang før vi nåede byen.

 

Vi glædede os til en kold øl; men der var ingen – ja ok vi fandt dog et mondænt sted hvor en lille øl kostede over 50 kr (omregnet). Den smagte dog alligevel. Vi havde ingen frokost fået; men at give 100 kr (omregnet) for en lille salat var no-go.

Færgen der skulle tage os til Thun sejlede til flere småhavne undervejs så det var på en måde sightseeing – flot tur.

Vi nåede lige et og til Basel hvor vi landede kl 1800, og så var det bad og omklædning til mit reneste snavsede tøj, for Urs ville give afskedsmiddag ude i byen.

Hjemme igen fik vi smagt på en speciel kinesisk whiskey – vildt god – og så i køjen.

I morgen går det så tilbage til Kastrup.